Végelszámolás & cégügyek

Alacsony költségű, gyors és átlátható eljárással állok rendelkezésére cégügyeiben az alapítástól, a kötelező törzstőke-emelésen keresztül a végelszámolásig. Néhány adat egyeztetését követően már az első találkozónkon az iratok aláírására kerülhet sor.

Végelszámolás során a teljeskörű ügyvédi felelősségvállalás mellett, a legtöbbször kedvezményes megbízási díjakat tudok alkalmazni. Ha igényli, könyvelőjével is egyeztetek, hogy Önnek minél kevesebb teendője maradjon.

Könyvelő partnereim segíthetnek arra a helyzetre is megoldást találni, ha nincs saját könyvelője vagy nem tudja ki legyen a végelszámoló.

A végelszámolás lépései

A hagyományos módon lefolytatható végelszámolás lépései a társaság eredményes megszüntetéséhez.

Az alábbiakban igyekszünk rövid áttekintőt adni a végelszámolás menetéről. Az eljárás önmagában nem bonyolult, de a végelszámoló, a könyvelő és az ügyvéd folyamatos együttműködését igényli.

Bővebben...

Végelszámolás - Gyakori kérdések

Egyszerűsített vagy ‘rendes’ végelszámolást válasszak? Melyek a végelszámolás alapvető feltételei? Mit tegyek mielőtt ügyvédhez fordulok? Eladjam a cégem vagy megszüntessem? Mikor érdemes megindítani a végelszámolást? Mennyi ideig tart egy végelszámolás? Milyen költségekkel jár a végelszámolás? Ki lehet végelszámoló? Nem akarok végelszámoló lenni. Mit tehetek? Mit csinál a végelszámoló? Milyen felelőssége van a végelszámolónak? Milyen ügyvezetői teendők vannak a végelszámolás kezdetekor? Külföldre költözöm. Így is elkezdhető a végelszámolás? Van-e NAV-ellenőrzés a végelszámoláskor? Milyen könyvviteli feladatokkal jár a végelszámolás?

A végelszámolás időrendje

Az időpontok hozzávetőlegesek, a folyamat megtervezését segítik és a tapasztalatok szerinti legideálisabb verzió alapján kerültek megjelölésre.

0. NAP - A KEZDŐ IDŐPONT
- a végelszámolás elhatározása - 1. ügyvédi konzultáció - 1. taggyűlés
- a biztosítottak adataira vonatkozó igazolások már rendelkezésre állnak
- végelszámolási nyitó mérleg elkészítése 45 napon belül

3. NAP - A CÉGBÍRÓSÁGI ELJÁRÁS (NO. 1.) MEGINDÍTÁSA
- változásbejegyzési eljárás

Bővebben...

DSCF5814-3C.jpg

DR. BAJUSZ GERGELY | ÜGYVÉD
ADÓJOGI SZAKJOGÁSZ
Tel: +36 30 652 1553


DR. DEMETER ANDREA 
| ÜGYVÉD
MUNKAJOGI SZAKJOGÁSZ
Tel: +36 30 653 9395

1149 Budapest, Angol utca 38.
[Róna Office Center irodaház - 311.]
Postacím: 1605 BP. Pf. 111.

Fax: +36 1 700 1658
iroda@bajusz-demeter.hu